I forbindelse med at posthistorisk fornylig afholdte net auktion købte jeg dette helsagskort fra DVI.

Umiddelbart er sådan et kort ingen sjældenhed. Men for mig, set med posthistorisk briller er det interessant, da jeg prøver at samle postkort og forsendelser fra de postførende skibe mellem øerne, dette kort har en særlig betydning, da kortet er postet i St. Thomas havn, direkte ombord på Postbåden ”VIKING” hvilket fremgård af kortet skrevne tekst.

Kortet er dateret d. 1.6.1908 og først ankomst stp. Christiansted d. 3.6.1908.

ØKs motorskonnert ”VIKING” blev d. 6.3.1906 indsat mellem St. Thomas og St. Croix, som afløser for det mere ind 100 årige sejlskonnert ”VIGLANT”.

Det vagte stor tilfredshed på øerne, da den både var større og mere driftssikker. Men den 5.11.1911 mødte ”VIKING” sin skæbne i det farlige farvand omkring St. Croix, i hårdt vejr gik Skonnerten ned, og ”VIGLANT” måtte igen indsættes på ruten.

Jan Læby