Kvadrater
Forside

De danske Kvadrater har altid været et yndet samlerområde for samlere af danske frimærker, dels fordi de var de første og dels fordi fremstillingsmetoden i de første udgaver var relativ primitiv og derved medførte forskelligheder mellem de enkelte mærker i arkene.

2 R.B.S. Thieles tryk

Mange store KPK medlemmer har gennem tiden forsket i og beskrevet disse frimærker ikke mindst J. Schmidt-Andersen, Svend Grønlund, Hans Schiønning og Erik Påskesen. Andre har intensivt samlet disse mærker og udstillet deres fantastiske eksponater verden over med fine præmieringer som resultat, her bland andet Peer Lorentzen, Brødrene Engel, Jussi Tuori og mange flere.

Dette grupperum er opdelt med menu i toppen i følgende område:

“Om Gruppen for Kvadrater”. her kan du læse kontaktinformation til studiegruppen, studiegruppen organisering og om det arbejde studiegruppen udfører.

“Studiedatabase”. Her kan du læse om de danske Kvadrater og om disse frimærkers fremstilling og en masse anden forskning indenfor disse frimærkeudgaver.

“Helark”. ENIGMA, det danske Post-, Tele- og Kommunikations Museum har givet Kjøbenhavns Philatelist Klub lov til at fremvise scanninger af det arkmateriale, som museet har i dets arkiver. Du kan her åbne de scannede filer og nærstudere arkene og de enkelte mærkepositioner. Arkmaterialet er et værdifuldt arkiv vor samlere, der vil forkæle videre i disse frimærkeudgaver.

2 sk 1854

“Aktiviteter”. Her kan du læse om særlige aktiviteter, som laves at Studiegruppen for Kvadrater.

“Litteratur”. På denne side henvises der til litteratur om de danske Kvadrater. Alle bøger er at finde i KPK’s bibliotek og i Dansk Filatelist Forbunds Bibliotek, men kan eller anskaffes antikvarisk.

Velkommen

Velkommen Denne side er en del af (KPK) Kjøbenhavns Philatelist Klubs hjemmeside. Vi har en række studiegrupper i klubben, og vi har valgt at give hver studiegruppe sit eget grupperum. Du er nu i grupperummet for kvadrater.

Bliv medlem

Er du ikke medlem af KPK, og ønsker du at støtte op om klubben og dens studiegrupper, samt drage fordel af de mange medlemsfordele, så klik på dette link og meld dig ind.

BLIV MEDLEM her