Frederik VIII
Om Gruppen for Frederik VIII

Velkommen til Frederik VIII-gruppen!

Ideen bag ved oprettelsen af denne gruppe er at samle viden om Frederik VIII-kongemærkerne. De består som bekendt af værdierne 5 øre grøn, 10 øre rød, 20 øre blå, 20 øre ultramarin, 25 øre sepiabrun, 35 øre gulorange, 50 øre vinrød og 100 øre gulbrun. Desuden vil vi gerne medvirke til at sprede denne viden til en større gruppe af samlere.

Det er indtrykket, at rigtig mange samlere interesserer sig for disse smukke frimærker, men mange sidder med en viden, som de holder for sig selv, og derfor er muligheden for en mere systematiseret og offentliggjort viden kun sket i begrænset omfang.

For en del år tilbage er der offentliggjort spændende viden bl.a. af Groes og Jøns, som der kan bygges videre på. Henvisninger hertil kan ses i AFA´s specialkatalog.

Mærkerne er delvist trykt i Tyskland, og arkene har som bekendt ikke egentlige marginalnumre, men derimod kun trykkeriets internt påførte tal enten almindelige tal eller romertal efter det oplyste med tallene 1-12. Dette skulle indikere antallet af forskellige trykplader. Derfor er det en svær opgave at trykbestemme arkene. En ting er dog sikkert: Der er rigtig mange forskellige trykplader.

I forbindelse med trykbestemmelse af ark og også pladning af varianter hører jeg gerne fra personer, der ligger inde med sådanne, så vi eventuelt kunne scanne dem. Alle Postmuseets ark af Frederik VIII-mærker kan du se på KPK`s hjemmeside. Men der er brug for flere for at øge overblikket.

Hvis du ligger inde med noget, du tror kunne være nye samleværdige varianter, må du meget gerne sende mig et scan heraf, så vi kan vise dem på hjemmesiden og få kommentarer fra kyndige samlere.

Jeg minder endvidere om Hans Peter Sandbergs foredrag 1. del om Frederik VIII-udgivelsen, der kan genses på hjemmesiden under Aktiviteter. Hold også øje med 2. del heraf, hvor du kan deltage fysisk eller via nettet i efteråret 2023.

Har du special viden om Fredrik VIII-mærkerne, så send det frem, så vi kan anvende det alene eller sætte det i en større sammenhæng, som øger vores samlede viden!

Hvis der måtte være interesse for netmøder for udveksling af viden mv, så sig endelig frem.

Hans Birkholm

tlf. 23244726

Velkommen

Velkommen Denne side er en del af (KPK) Kjøbenhavns Philatelist Klubs hjemmeside. Vi har en række studiegrupper i klubben, og vi har valgt at give hver studiegruppe sit eget grupperum. Du er nu i grupperummet for Frederik VIII.

Bliv medlem

Er du ikke medlem af KPK, og ønsker du at støtte op om klubben og dens studiegrupper, samt drage fordel af de mange medlemsfordele, så klik på dette link og meld dig ind.

BLIV MEDLEM her