Som KPK-medlem har du adgang til vores store arkiv af NFT.
Her kan du også nu læse den seneste digitale udgave af NFT

NFT Arkiv

NFT nr. 2 2021

Foråret er snart gået og sommeren står for døren. Dette sker samtidigt med at flere og flere af os bliver vaccineret mod Covid-19. Man kan efterhånden realistisk tro på, at vi er ved at kunne komme tilbage til mere normale tilstande og herunder også genoptage vores normale hobbyaktiviteter.

KPK’s bestyrelse har lagt sidste hånd på efterårets mødeprogram. Et af efterårets vigtigste møder er afholdelsen af KPK’s udsatte generalforsamling den 25. august. Der skal lyde en opfordring til at møde op og deltage.

Ellers er der i mødeprogrammet lagt op til at genoptage en række af vores traditioner. Vi får således besøg af vores venner fra Malmö Filatelist Förening den 29. september, hvor der også vil være fællesspisning, hvorfor man bedes tilmelde sig på naestformand@kpk.dk. I næste udgave af NFT vil der være en annonce for arrangementet.

En de mest traditionsrige mødeaftener er fejringen af KPK’ fødselsdag og årets jubilarer. Dette foregår den 24. november.

KPK’s bestyrelse har valgt igen i år at afholde en virtuel klubudstilling KPK134 den 13. til 21. november 2021. Tilmeldingsfristen er den 15. august til naestformand@kpk.dk. Anmeldelses‑
skema og Specialreglement for udstillingen kan findes på KPK.dk. Der skal lyde en kraftig opfordring til læserne om at tilmelde et eller flere eksponater til udstillingen.

I forbindelse med udstillingen vil der også være mulighed for at deltage med foredrag om sit eller sine eksponater. Jeg ser frem til at høre jer fortælle om jeres samlinger.

Denne udgave af NFT bliver den sidste som udsendes frankeret med frimærker. Dette er en relativ kostbar aktivitet, hvorfor bestyrelsen har besluttet af man fremadrettet vil benytte sig af en distributionsvirksomhed til udsendelse af NFT. Dette vil give en kraftig besparelse.

Efterårets mødeprogram indeholder en varieret blanding af emner, som mange sikkert gerne vil deltage i. I perioden med nedlukning har der i stedet for fysiske møder været afholdt Zoom-møder på nettet. Dette har været en stor succes, hvor vi har set mange deltagere, som vi normalt ikke ser. Desværre er der til gengæld en del af de faste mødedeltagere, som ikke har deltaget. Det er derfor besluttet at afholde en Zoom-dækning af de fysiske møder, så flest muligt kan deltage. Det vil således i år også blive muligt at overvære general‑
forsamlingen i Vartov via Zoom.

Med disse ord vil jeg ønske læserne en god sommer med håbet om, at der bliver tid til at skrive en eller flere artikler. Redaktøren modtager altid meget gerne artikler. På forhånd tusind tak!

Hav en rigtig god filatelistisk sommer! Vi ses igen efter sommerferien.

– 2021:

Solen skinner og fuglene synger – foråret er på vej. Der er lys forude. Sådan føles det her, hvor jeg sidder og skriver dette sidst i februar.

Det sidste års tid har på alle måder været en anderledes periode med mange udfordringer også for vores interesse filatelien. Men der er også kommet nye og spændende ting til, ligesom det filatelistiske liv på flere måder er meget levende lige nu.

På de fleste auktioner kan man se en meget store interesse med deraf følgende høje priser. Der er rigtig mange, som har brugt perioden til at skaffe materiale til deres samlinger. Jeg er spændt på, hvad det betyder for eksponater på udstillinger og i særdeleshed for nye artikler i NFT og andre filatelistiske blade.

KPK har i perioden været meget aktiv. Vi har nu mødeaftner på Zoom hver onsdag med foredrag. Det er her glædeligt, at vi ser medlemmer, som vi ellers ikke normalt ser til mødeaftener. Dette er et indslag som sikkert fortsætter i en eller anden form, når vi igen kan mødes fysisk. Det har været en stor succes! Hvis du ikke allerede har prøvet at deltage i vores Zoom-møder på din computer så prøv det. Det er ikke så svært.

Inden vores onsdag-møder bliver der sendt e-mail ud til de medlemmer, vi har en mailadresse på; men vi mangler mange af jeres e-mailadresser. Send den venligst til kasserer@kpk.dk – se mere side 18 her i bladet.

I efteråret afholdt KPK sin første virtuelle klubudstilling, der blev en stor succes med mange besøgende. KPK’s bestyrelse har besluttet at afholde en ny virtuel klubudstilling KPK134 til efteråret den 13. til 21. november 2021 – se side 46.

Onsdag den 14. april er jeg vært og dermed ansvarlig for KPK-mødet der har titlen ’ Medlemmernes egne objekter’. Med den aktivitet der har været på auktionerne, må der være mange af læserne, som har fundet noget nyt og spændende til jeres samlinger. Min opgave er at indsamle jeres indlæg, som jeg så laver en PowerPoint med. Af praktiske grunde er der en begrænsning på maks. 3 objekter pr. medlem. Jeg skal have jeres indlæg senest den 10. april bestående af billeder og evt. en kort tekst på nft@kpk.dk – På forhånd tak!

Med disse ord vil jeg ønske mine læsere et godt forår, hvor der forhåbentligt bliver tid til at skrive en artikel til NFT – På forhånd tak!

Godt filatelistisk sommer!

Niels Kristian Hansen
Redaktør NFT

.